Toyota zachová minivozy a dokonce se spalovacími motory

Toyota, Yaris, auta

Toyota Yaris dostane další sourozence. Toyota oznámila, že bude nadále pokračovat v rozvoji v Evropě důležitého segmentu minivozů a potvrdila výrobu již třetího modelu značky postaveného na podvozkové platformě GA-B.

Na této platformě stojí například nový Yaris, který čerstvě získal titul evropského Auta roku. Dalším plánovaným modelem na platformě GA-B je Yaris Cross, jenž bude uveden na trh ještě v tomto roce. Očekává se, že roční objem výroby modelů Yaris, Yaris Cross a zatím neodhaleného třetího nového vozu segmentu A (minivozy) překročí v Evropě 500 tisíc kusů.

Díky tomuto objemu bude možné dosáhnout úspor ve výrobě, které jsou nezbytnou podmínkou cenové dostupnosti, po níž zájemci o vůz segmentu A volají.

_recadre_male-1-313x176.jpg" class="attachment-thumbnail size-thumbnail wp-post-image" alt="auto, šedé, DS 7" />
Čtete také

DS 7 sází na plug-in hybridy, ale diesel v nabídce nechybí

Po pěti letech od premiéry se chystá premiéra nového modelu DS 7. Na český trh bude novinka uvedena v posledním čtvrtletí…

Neméně důležitá je i volba hnacího ústrojí. Dnešní třídě minivozů s přehledem dominují vozy se spalovacím motorem, což dokazuje klíčovou roli ceny v rozhodování zákazníků – a vyhlídky říkají, že tento trend bude na trhu pokračovat, zejména u zákazníků, pro něž je finanční dostupnost tím hlavním. 

Zdroj: Toyota