Nový Ford Focus opět utíká konkurenci…

ford wifi v aut

ford wifi v autNový Ford Focus nabitý technologiemi, kterými mnohdy nedisponují ani automobily vyšších tříd, opět o krůček utíká konkurenci. Na jeho palubě se totiž budete moci díky systému Ford SYNC s technologií MyFord Touch připojit k Wi-fi.

Budou to právě evropští zákazníci, kterým Ford pro model Focus nabídne připojení k internetu. Vzápětí se technologie dostanou do dalších modelů, a to v dalších zemích na starém kontinentu, ovšem až po premiéře ve Focusu.

Nové technologie budou kompatibilní jak s jakýmkoli USB modemem, tak i s telefony typu smartphone. Cestující s jakýmkoli typem přístroje s Wi-Fi připojením se tak velmi snadno připojí k internetu. Jednoduše a snadno bude navíc možné spárovat až pět zařízení najednou.

Díky technologii SYNC nabídne Ford svým zákazníkům snadnou možnost připojení v automobilu, což bylo ještě donedávna obvyklé spíše v dražších vozech.

Jedna z největších výhod systémů SYNC MyFord Touch je možnost využít různé přístroje s USB, takže není potřeba investovat do kompatibilního vybavení. Software systému SYNC je možné aktualizovat, a tak bude i nadále kompatibilní s nejnovějším hardwarem, takže zákazníci se mohou spolehnout na to, že jejich vozy s touto technologií bude možné spárovat s jakýmkoli mobilním USB modemem nebo spartphonem, a to dokonce i s přístroji, které teprve dorazí na trh.

WiFi systému SYNC zpřístupňuje signál v celém voze. Bezpečnost sítě je zajištěna díky WPA2 (WiFi Protected Access 2). Cestující se připojí až po zadání hesla. Když systém SYNC “uvidí” přístroj poprvé, řidič musí potvrdit, že ho chce opravdu spárovat, čímž se předejde neautorizovaným pokusům od uživatelů, kteří by chtěli parazitovat na signálu zpřístupňovaném SYNC.