NavTruck GPS: První navigace výhradně pro nákladní auta

13 elektina uitkovch vozidel atego bluetec hybrid

13 elektina uitkovch vozidel atego bluetec hybridSpolečnost Renault Trucks představila zbrusu nový navigační software pro nákladní automobily, který by měl předcházet nepříjemným situacím, v jakých často řidiči nákladních vozů kvůli navigacím končí.   

Jen stěží poznáte řidiče nákladního vozu, který by se kvůli navigaci nedostal do nějaké svízelné situace, ať už mluvíme o nízkém mostě, malém tunelu, nebo prostě stěží průjezdné silnici. Tento problém má vyřešit nový navigační software, který představila společnost Renault Truck. Jedná se o aplikaci pro iPhone, která na základě zadaných vlastností nákladního automobilu najde nejkratší a zároveň nejbezpečnější trasu. Do systému se zadávají rozměry, hmotnost, počet náprav, druh nákladu atd.

V dubnu společnost uvedla na trh celoevropskou verzi, nyní nabízí i národní, a to pro Francii, Itálii a Velkou Británii. Prodejní cena činí 99,99 eur, v zaváděcí akci dokonce o 10 eur levněji. Vzhledem k tomu, kolik trápení a peněz může tato aplikace ušetřit, se jedná o minimální částku.

Renault Trucks však nabízí i další aplikace, které slouží nejen pro zábavu, ale často jsou i užitečné. Kromě různých simulátorů a fotoalb je to zajímavá Deliver Eye, která umožňuje pořídit fotografie se zeměpisnými souřadnicemi a časem, které mohou kupříkladu dokázat nevinu řidiče v případě zpoždění nebo poškození nákladu.