EKONOM: Vývoj nové Octavie je ukončen!

mlada boleslav vyroba

mlada boleslav vyrobaNejvětší tuzemská automobilka Škoda Auto dokončila vývoj nejnovější generace Škody Octavia, informuje o tom týdeník Ekonom, který se odkazuje na zdroje z dodavatelské sféry.

Tyto zdroje prozrazují, že automobilka dokončila výběrová řízení na dodavatele hlavních součástek pro novou Octavii, což dokazuje, že vývoj nového auta je dokončen. Nová Octavia by se měla představit veřejnosti v roce 2013.

Nová Octavia však bude složena z více zahraničních součástek. Na vině je nadřazený koncern Volkswagen, který podle Ekonomu upřednostnil německé resp. španělské dodavatele před těmi českými. V těchto zemích totiž vláda v krizi automobilový průmysl podpořila a zároveň požadovala zachování míry zaměstnanosti.

Letos má Škoda Auto v plánu představit malý městský automobil, který by se měl vyrábět ve výrobním závodě VW v Bratislavě. Příští rok by se měl veřejnosti představit nový model nižší střední třídy pod pracovním označením A-Entry.

V současné době dokončuje automobilka novou výrobní halu pro Octavie, která by měla mít na svědomí zvýšení denní kapacity z 800 na 1200 automobilů denně.