Seat Exeo a Exeo ST s novou tváří

seat exeo 1

seat exeo 1Na podzim přijdou na trh modely Exeo s novou tváří, kterou doplní upravené motory TDI s nižší spotřebou paliva. U všech vznětových verzí došlo ke snížení emisí CO2 o 7 gramů na kilometr na celkových 129 gramů na kilometr (Exeo ST: 132 g/km). Exeo tak potvrzuje své postavení ve třední třídě v oblastech hospodárnosti a ochrany životního prostředí.

Nyní představená vylepšení pro zvýšení hospodárnosti modelu Exeo jsou teprve prvním krokem. Další opatření bude následovat v roce 2012, kdy bude do výbavy zařazen dnes už poměrně obvyklý Start/Stop systém.

S touto úrovní emisí se Exeo zařadí mezi nejekologičtější a nejhospodárnější vozy ve své třídě. Zároveň tím bude posílena jeho konkurenční výhoda zejména ve výběrových řízeních vyhlašovaných provozovateli vozových parků, pro něž jsou emise jedním z rozhodujících faktorů v kupním rozhodování.

seat exeo st 2Mezi celou řadu vlastností modelu SEAT Exeo patří elegantní design. Sedany a kombi španělské značky jsou nyní díky přepracované přídi ještě výraznější. Nové bi-xenonové světlomety dodávané na přání převzaly tvar „šípu“, který je pro design vozů SEAT charakteristický. Integrovaná energeticky úsporná světla z LED pro denní svícení mají ostře definovaný tvar zalomených „křídel“, který dodává Exeu precizní a dynamický vzhled.

Nové světlomety dokumentují značnou pozornost věnovanou detailům

Sofistikovaný design světlometů dává nepokrytě najevo důkladnou péči věnovanou zpracování všech detailů během vývoje a návrhu tvarového řešení modelu Exeo. Společně s novou voštinovou mřížkou masky chladiče, zadními světly z LED a zcela novými designy 17“ a 18“ kol z lehké slitiny propůjčují Exeu atletičtější a dynamičtější vzhled v noci i ve dne. Svěží atmosféru v interiéru vytváří nové čalounění. Přepracovaný volant obšitý kůží se vyznačuje ušlechtilejším vzhledem a lépe padne do ruky.

 

Snížení spotřeby paliva a emisí u všech verzí TDI

Z technického hlediska zaměřili konstruktéři značky SEAT pozornost na další zvýšení hospodárnosti. Zdokonalováním pohonných jednotek se jim podařilo snížit emise CO2 všech verzí TDI o 7 gramů na kilometr. Sedany s výkonem 88 kW a 105 kW (120 k a 143 k) a mechanickou převodovkou se nyní pohybují pod hranicí 130 gramů na kilometr.

 

Exeo kombinuje dobré jízdní vlastnosti a solidní kvalitu s nízkými náklady

seat exeoNejnovější generace modelu Exeo představuje atraktivnější nabídku pro podnikatele a manažery, kteří přikládají velký význam jak potěšení z jízdy a prémiové kvalitě, tak i hospodárnosti, užitným vlastnostem a nízkým nákladům. Exeo spojuje osobitý a elegantní design s moderní technikou, solidní kvalitou a slušným poměrem cena/výkon.

 

Exeo ST s lepšími užitnými vlastnostmi

Exeo dlouhé 4,66 metru zapadá do standardu střední třídy. Nabízí prostor pro pět cestujících a dostačující zavazadlový prostor. Kombi Exeo ST nabízí ještě výrazně více praktičnosti. Díky objemu zavazadlového prostoru 442 až 1354 litrů, širokému zadnímu výklopnému víku a vysoké úrovni variability je Exeo ST partnerem pro všechny výzvy aktivního sportovního životního stylu nebo úspěšného pracovního dne.

 

Nejmodernější technika pro dynamiku a bezpečnost

Paleta motorů pokrývá rozpětí výkonů od 88 kW do 155 kW (120 k až 210 k). Motory TDI s přímým vstřikováním common rail jsou zdrojem dostateřné hnací síly provázené kultivovaným chodem a solidní hospodárností. Pro zvlášť na komfort orientované řidiče je jako velmi zajímavá alternativa mechanické převodovky určena převodovka multitronic s pádly na volantu pro manuální řazení. Tato samočinná převodovka se dodává na přání pro verze 2.0 TSI se 147 kW (200 k) a 2.0 TDI se 105 kW (143 k).

Součástí sériové výbavy je sedm airbagů včetně kolenního airbagu pro řidiče, stabilizační systém ESP s ABS a elektronickým rozdělováním brzdné síly EBD a automatické sledování tlaku vzduchu v pneumatikách. V seznamu výbavy na přání se navíc dodává celá řada zajímavých prvků, mezi něž patří navigační systém DVD, natáčecí bi-xenonové světlomety a audiosystém Bose.

{gallery}/automobil_ve_firme/Seat_Exeo{/gallery}