Škoda Octavia třetí generace je připravena

mlada boleslav vyroba

mlada boleslav vyrobaŠkoda Octavia je nejprodávanějším modelem automobilky. Svou oblibu si drží nejen mezi privátními zákazníky, ale především u korporátních klientů. Tuto pozici by měla upevnit už třetí generace tohoto populárního českého vozu, která je v současné době hotová.

Nejprodávanější modelová řada tuzemské automobilky Škoda Auto by se měla ukázat veřejnosti v nejbližších měsících. Druhá generace, která je v prodeji už od roku 2004, byla představena 8 let po první generaci. Ta se ještě poměrně dlouho dobu prodávala jako Octavia Tour a před její věk ani se i dnes stále ještě těší velké oblibě především na trhu ojetých automobilů.

Škoda Auto se však nezabývá jen novými generacemi svých stávajících automobilů, ale také zcela novými vozy. Designéři například pracovali na velkém sportovně užitkovém voze nebo rodinném MPV. Zda se tyto vozy dostanou do sériové výroby, prozatím není známo, avšak jisté je to, že ještě letos se dočkáme miniaturní škodovky postavené na základu Volkswagen Up! a samozřejmě také levného liftbacku představeného v podobě předprodukční studie MissionL, která zdobí expozici značky na frankfurtském autosalonu. Její finální sériová podoba, která by se však podle předsdtavitelů automobilky neměla příliš od konceptu lišit, se ukáže na jaře příštího roku, pravděpodobně na autoshow v Ženevě.