Chraňte kabát vašich autoparků…

aplikace folie 2

aplikace folie 2Chcete ochránit karosérie svého vozového parku před útoky vandalů, agresivní soli a odlétávajících kamínků? Řešení je jednoduché, jmenuje se průhledná ochranná fólie Stoneprotect.

Ochrana laku

Čirá fólie k polepu vozů  ochrání váš vůz před odletujícími kamínky, poškrábáním od větví či klíčů vandalů, drobnými kolizemi na veřejných parkovištích, solí i UV zářením a výrazně omezí také vznik koroze. Fólie je zcela čirá a při odborné instalaci nemění původní vzhled vozu.

Fólie je k dostání v různých tloušťkách – základní vinylová fólie o síle 100 mic dokáže ochránit veškeré plochy vozu – lakované nárazníky, přední masku, kapotu, prahy, blatníky, stupačky, sloupky, spoilery, prostory klik dveří, ale i světla, zrcátka a další části karoserie. Pro intenzivnější ochranu více namáhaných částí vozu jsou dispozici silnější polyalifatické fólie, které spolehlivě chrání před poškozením nákladové hrany, nejvíce namáhané části blatníků nebo vozy pohybující se v těžkém terénu. Síla fólie je zde 137 mic, případně 200 mic.

Instalace folie – práce pro odborníka

aplikace folie 1Karoserie vozidel mají složité tvary. Ač se to tak možná nezdá, aplikace folie je díky tomu velmi specializovaná činnost, náročná na přesnost, čistotu a manuální zručnost. Proto je nutné svěřit auto do rukou vyškoleného odborníka – výsledkem bude perfektní vzhled a maximální životnost, která je navíc garantována několikaletou zárukou.

Počítejte s tím, že aplikace potrvá alespoň dva dny. Je totiž nutné vůz přistavit již den před samotným lepením: pro optimální výsledek ho musí personál nejdříve pečlivě umýt a do druhého dne nechat vyschnout. Dalším důvodem je ideální prohřátí karoserie, které je důležité pro dokonalou přilnavost akrylátového lepidla. Lepidlo lze později odstranit bez poškození autolaku a bez zbytků lepidla.

Fólii je ideální aplikovat na nový lak auta, bez jakýchkoliv poškození. Nicméně mějte na vědomí, že v případě přelakování vozu nebo jeho částí je třeba dát čerstvému laku alespoň týden pro dokonalé zatvrdnutí, jinak byste riskovali poškození laku při odstraňování folie v budoucnu.

Péče o fólii

aplikace folie 3Vyzvedli jste si hotové auto a nemůžete se nabažit výsledku. Pamatujte na to, že někdy méně je více. Alespoň 10 dní po aplikaci fólie nepoužívejte žádný vosk, až po uplynutí této doby navoskujte kvalitní leštěnkou na autolaky. Fólii je nutné navoskovat 2-3x do roka – zvýšíte tak její lesk, čirost i odolnost. Doporučuje se nepoužívat vysokotlaké čističe, v případě použití dodržte minimální vzdálenost 1 m. Můžete využívat kartáčových myček aut, nicméně doporučujeme spíše ruční mytí.

Životnost fólie

Životnost fólie je dána výrobcem na dobu 4-5 let u vinylové fólie a 6-8 let u polyalifatických fólií. V případě správné instalace a údržby fólie se Vám její užitek projeví nejen v době aplikace, ale především po jejím sundání. Pod fólií naleznete lak v původním stavu téměř bez poškození. Tento fakt zvyšuje hodnotu vozu při jeho dalším prodeji až o 10% a samozřejmě výrazně eliminuje náklady na případné opravy poškozeného laku. A pokud dojde k poškození fólie? Žádný problém! Na příslušném díle se fólie prostě sundá a nainstaluje znovu.

A kolik to všechno stojí? Za aplikaci na běžný automobil nižší střední třídy zaplatíte zhruba 15 až 20 tisíc korun.