Facelift Toyota Avensis – Zaměřeno na fleet…

toyota avensis 1

toyota avensis 1Facelift přinesl novému avensisu nejen dynamičtější vzhled, ale především výrazně nižší ceny.

Představen byl ve Frankfurtu a prvním českým zákazníkům by měl dorazit právě v těchto dnech. Faceliftovaný avensis je možné pořídit už od 419 900 Kč, a to zejména díky výrazným slevám, které mají podpořit nárůst prodeje tohoto zástupce japonské střední třídy. Tak například na zmiňovanou základní verzi 1.6 Valvematic ve výbavě Terra za 419 900 Kč se vztahuje sleva 160 000 Kč!

Ale vraťme se k samotnému faceliftu. Ten přinesl především retuše v přední části automobilu, které se dotkly masky chladiče a upravených předních světel, jež dodávají vozu dynamičtější a sebevědomější výraz. Úpravy jsme zaznamenali i v interiéru, který nabízí novou paletu materiálů i barev a mírně přepracovaný středový panel.

toyota avensis 5Jízdních vlastností se facelift příliš nedotkl. Stále je možné se spolehnout na komfortní podvozek a příjemné cestování, které vám vyjde vstříc při dlouhých služebních cestách. Stejně tak se vám v tu chvíli bude hodit bohatá výbava vozu. Ta je nyní dostupná za nižší cenu, respektive standardní ceny faceliftovaného avensisu zůstaly nezměněny, výbava je v jednotlivých výbavových stupních bohatší.

Paleta motorů zůstává nezměněna, ale i zde došlo k mírnému zlepšení, když u všech pohonných jednotek klesala průměrná spotřeba. O rovných 15 % klesla u motorizace 2.0 D-4D 91 kW, která u nás dosahuje v prodejích až 71 %. Cena nejprodávanější verze na  českém trhu, modelu Avensis 2.0 D-4D 91 kW ve verzi kombi a výbavou Sol začíná na 634 900 Kč.

{gallery}automobil_ve_firme/toyota_avensis{/gallery}