Škoda vybuduje další výrobní haly ve Vrchlabí

mlada boleslav vyroba

mlada boleslav vyrobaNejvětší česká automobilka Škoda Auto se chystá rozšířit výrobní kapacity ve svém výrobním závodě ve Vrchlabí. K právě budované hale na výrobu převodovek hodlá postavit další výrobní prostory na pozemku o celkové ploše 3,4 hektaru.

Finální rozhodnutí však nepadlo, nicméně škodovka má o pozemky zájem a město Vrchlabí je připraveno automobilce vyhovět. Škoda Auto totiž představuje v regionu obrovského investora, se kterým vzniknou stovky pracovních míst.

Výroba samočinných převodovek DQ200, které by se měly v nové hale vyrábět, zaměstná zhruba 600 lidí a měla by odstartovat na konci roku. Celková investice by měla být téměř 6 miliard korun. Plánovaná kapacita činí 1000 převodovek denně s tím, že v případě potřeby by mohlo dojít k navýšení až na 1500 převodovek denně.

V současné době se ve Vrchlabí montují vozy modelové řady Octavia a Roomster.

Na největší ploše parcel, které má automobilka získat, se v současné době nachází městský fotbalový stadion se zázemím. Menší plocha pozemků chystaných pro automobilku je tvořena areálem bývalé plynárny a jedním rodinným domem s parcelou, který byl již vykoupen.