Toyota: hybrid za cenu spalovacího motoru

prius family

prius familyToyota se rozhodla zvýšit prodeje svých hybridních modelů, a současně s představením tří nových vozů v České republice významně zlevnila všechny vozy disponující touto technologií. Hybridní auto tak můžete mít už od 287 820 Kč bez DPH.

V průběhu následujících tří měsíců se v Česku začnou prodávat tři nové hybridy Toyota – Yaris Hybrid, Prius+ a Prius Plug-In Hybrid. Prius je za první tři měsíce letošního roku nejprodávanějším modelem na světě, ale v České republice se nejspíš z důvodu absence státní podpory prodeje hybridů počítají jen na desítky kusů. Toyota to chce změnit, takže zveřejnila i nové ceníky.

Do segmentu B přiváží hybridní pohon model Yaris Hybrid. Ten se prodává už od 287 920 Kč bez DPH, což je v podstatě stejně jako Yaris s konvenčním motorem 1,33 l Dual VVT-I s převodovkou Multidrive S ve výbavě Style. Výbava je přitom stejně bohatá – převodovka e-CVT, automatická klimatizace, zadní parkovací kamera, dotykový displej nebo 7 airbagů. A k tomu při výkonu 55 kW průměrnou spotřebu 3,5 l/100 km.

yaris hybridDalší novinkou je Prius+, první vůz, který zákazníkům v ČR nabídne sedmimístný vůz v kombinaci s plně hybridním pohonem. Lithium-iontový akumulátor je umístěn mezi předními sedadly, takže v pětimístné konfiguraci nabízí 505 litrů zavazadlového prostoru pod hranu bočních oken. Cena toho modelu začíná na 535 920 Kč bez DPH, což byla dosavadní cena modelu Prius.

Na září se chystá uvedení modelu Prius Plug-in Hybrid, který používá lithium-iontový akumulátor zajišťující jízdní dosah v elektrickém režimu přibližně 25 km. Cena začne na 719 920 Kč bez DPH.

Zlevňují o ostatní hybridní modely. Prius je k dostání od 471 920 Kč, Auris Hybrid od 383 920 Kč bez DPH, což je téměř stejně jako model Auris 2,0l D-4D DPF.