VW Golf VII odhalen

vw golf vii 1

vw golf vii 1Německá automobilka Volkswagen poměrně v tichosti představila nový Volkswagen Golf sedmé generace.

Novinka z Wolfsburgu po stránce designu nepřináší nic převratného a zůstává věrný osvědčené koncepci a nadčasovému designu. Oproti předchozí resp. současné generaci je zhruba o 100 kg lehčí, což se pozitivně podepisuje na jízdních vlastnostech i spotřebě vozu.

vw golf vii 4Pod kapotou vozu najdete pouze a jen zcela nové přeplňované čtyřválce. Benzinové jednotky TSI mají výkony od 63 do 110 kW, turbodiesely TDI od 66 do 140 kW. Všechny motorizace mají v základní výbavě start-stop a alternátor inteligentním dobíjením.

Zákazníci se u nového Golfu mohou těšit na moderní prvky bezpečnostní a komfortní výbavy, mezi kterými nechybí systém automatického brždění v případě hrozící kolize ve městě nebo adaptivní tempomat s funkcí automatického brždění.

V interiéru stále dominují kvalitní plasty, oproti současné generaci se však můžete těšit na více prostoru nejen pro posádku, ale i pro zavazadla. Nákladový prostor vzrostl o slušných 30 litrů. Výbavou všech verzí je dotykový displej reagující na pohyby ruky.

Podrobnosti už lze zjistit i z konfigurátoru na stránkách Volkswagenu. První exempláře by měly dorazit ke svým majitelům ještě letos.

 

{gallery}automobil_ve_firme/vw_golf_vii{/gallery}