Golf Sportsvan: Sportovní i praktický

VW Golf Sportsvan

VW Golf SportsvanS jiným jménem ale stejnou koncepcí uvádí Volkswagen na český trh třetí karosářskou variantu modelu Golf. Kříženec mezi hatchbackem a MPV se už nejmenuje Golf Plus, ale Sportsvan.

Oproti předchozí generaci je novinka o něco delší, širší a o pár milimetrů nižší. I rozvor se zvětšil o 107 mm, což je o 50 mm víc než u pětidveřového golfu. Výrazně skloněné čelní sklo dodává vozu sportovní nádech v duchu jeho jména a upravená přední maska ho jasně odlišuje od starších sourozenců ve stejné modelové řadě.
Sport ale zůstane hlavně v názvu – podobně jako předchůdce bude auto spíš praktickým služebníkem do rodiny. VW Golf SportsvanZadní lavice je podélně nastavitelná v rozsahu 180 mm, zavazadlový prostor nabízí objem až 1520 litrů. Díky nové modulární platformě MQB je auto až od 90 kilogramů lehčí (v závislosti na motorizaci) a motory spotřebují o v průměru o 20% méně paliva. Z hlediska výbavy je největší novinkou soubor elektronických asistentů v čele se systémem pro sledování slepého úhlu s prevencí kolize při vyjíždění z parkovacího místa. Cena v České republice začíná na 358 595 Kč bez DPH.