Studentské taxi změní statistiky. Koupí 600 plynových octavií.

Společnost Student Agency se chce stát největší taxislužbou v hlavním městě Praha. Podepsala kontrakt na dodávku šesti set nových vozů Škoda Octavia G-Tec, poháněných zemním plynem. To je jeden z největších fleetových obchodů letošního roku, v případě vozů poháněných alternativním palivem dokonce rekordní. Taxi by měly jezdit za 18 korun na kilometr.

Společnost Student Agency je nejvíce známá svými žlutými autobusy a vlaky Regiojet, jezdícími na hlavních tazích jako například Praha-Ostrava-Košice. Krom toho je její součástí taxislužba Tick-Tack, provozující bílá Audi A6, taxislužbu vyšší úrovně. Nyní se společnost rozhodla rozšířit a zavedla novou značku Green Prague, pod kterou bude provozovat velkou flotilu vozů Škoda Octavia, poháněných zemním plynem. Již počáteční investice je na české poměry poněkud nestandardní…

Firma objednala 600 kusů plynových octavií s tím, že prvních 60 kombi a 40 liftbacků převezme na přelomu letošního a příštího roku. Další pětistovka bude následovat později. Krom toho společnost zahájila nábor nových řidičů a objednala dalších 200 vozů Audi A6, 120 ve verzi kombi a osmdesátku sedanů pro svoji luxusnější taxislužbu Tick Tack.

Vypadá to, že společnost brněnského podnikatele Radima Jančury má v plánu změnit poměry v pražské taxislužbě, která nemá zrovna nejlepší pověst. „Teď se zaměříme na to, abychom byli na trhu největší a přenesli naši kvalitu a férovost také o segment níž. Hledáme pod náš dispečink stovky nejšikovnějších taxikářů, kterým chceme nabídnout nejlepší podmínky na trhu a získat je pro taxi služby nejvyšší kvality“, řekl Jančura. Pokud se vše podaří, tak by použití „taxíku“ již nemuselo být adrenalinovým zážitkem.

 

Čtěte také:

Policie rozšíří svůj vozový park o amaroky

Městská policie bude jezdit v drahých Hyundai

Kamery na vzestupu. Poslouží i jako důkaz.