Opel chystá evropskou verzi Chevroletu Bolt

Automobilka Opel oficiálně oznámila, že 29. září představí v Paříži model Ampera-e, což je evropská verze Chevroletu Bolt. Ačkoli zvenku vypadá spíše jako rodinný automobil, slibuje hodnoty zrychlení na úrovni sportovních modelů OPC.

V případě novinky jde o upravený americký vůz Chevrolet Bolt ze stejného koncernu General Motors. Podobnou změnu jména proděl už Chevrolet s velmi podobným názvem Volt, který se v Evropě prodával pod jménem Opel Ampera. Výrobce prozradil část technických údajů. Ačkoli maximální rychlost bude omezena na 150 km/h, zajímavé jsou hodnoty zrychlení – z 0 na 50 km/h auto akceleruje za 3,2 s, pružné zrychlení z 80 na 120 km/h má hodnotu 4,5 sekundy. Maximální točivý moment je 360 Nm. Baterie, umístěné pod podlahou vozu, mají mít výrazně vyšší kapacitu než většina stávajících sériových elektromobilů. Uvnitř bude místo pro pět cestujících a baterie by nijak neměly omezovat zavazadlový prostor.

Tento model bude v první vlně zaveden na vybraných trzích západní Evropy. Které přesně to budou, upřesní Opel až v Paříži. Česká republika mezi nimi ale nebude. „Zda a kdy bude Ampera-e zavedena do dalších zemí, se zatím řeší,“ uvedl pro Flotilu PR manažer Opel C&S Martin Hejral.