Civic se představí v Paříži, zatím není jasné, kdy bude v ČR

Desátá generace modelu Honda Civic hatchback se představí na konci září na autosalonu v Paříži. Novinka by se podle informací importéra na českém trhu měla objevit „v průběhu následujícího čtvrtletí“. Přesnější informace bude k dispozici v Paříži.

Civic je nejprodávanější model společnosti Honda na světě a tato desátá generace byla předmětem dosud nejrozsáhlejšího výzkumného a vývojového programu v historii. V USA už byla uvedena jak verze sedan (ta by se do Evropy měla dostat začátkem roku 2017), tak dvoudveřové kupé a pětidveřový hatchback. Novinka má velmi sportovní vzhled s delším rozvorem než předchozí generace. Opět ale půjde o velmi futuristické auto, zejména jeho zadní partie moc nemá na trhu přímé srovnání.

Na pařížském autosalonu bude mít premiéru rovněž verze Jazz Spotlight Edition. Jedná se o vývojovou verzi prototypu Honda Jazz Keenlight, který byl letos představen v Ženevě. Vychází z řady designových prvků, které mají zaujmout zákazníky, kteří se více zajímají o módní trendy. Mezi upravené prvky patří bronzová ozdobená přední mřížka, ozdobená vnější zrcátka, polepy na bocích, 15” litá kola, dekorační lišta na zadních výklopných dveřích a provedení volantu a středové konzoly.

{gallery}stories/automobil_ve_firme/Honda_Civicc{/gallery}