Nissan chystá menší elektromobil než Leaf

Elektromobil velikosti modelu Micra plánuje podle magazínu AutoExpress uvést na trh značka Nissan. Techniku by mohl sdílet s partnerským vozem Renault ZOE.

Od roku 2010 prodal Nissan už kolem 200 tisíc kusů pětidveřového hatchbacku Leaf a evidentně se rozhlíží, jak počet svých prodaných elektromobilů navýšit. Cestou by mohlo být právě uvedení menšího městského auta. Spekulovalo se sice o vývoji sportovního elektromobilu, ale tyto spekulace už před časem popřel Gareth Dunsmore, který má v Nissanu na starosti elektromobilitu značky v Evropě, když řekl právě magazínu AutoExpress, že sportovní vůz není v tuto chvíli prioritou: „Investovali jsme už 5,4 miliardy dolarů do vývoje elektromobilů a musíme se snažit uspokojit zájem zákazníků v těch nejprodávanějších segmentech. A těmi jsou v současné době v Evropě malé vozy segmentu B, crossovery a SUV.“
Je pravděpodobné, že pokud malý elektromobil od Nissanu vznikne, bude mít hodně společného s aliančním Renaultem ZOE, který se v České republice neprodává, ale v západní Evropě má poměrně úspěch. Nový elektromobil by navíc pomohl naplnit výrobní kapacitu francouzského závodu ve Flins, kde se ZOE vyrábí.