Mercedes chystá první pick-up!

Jedním z mála vozů, který dosud chyběl v nabídce značky Mercedes-Benz, je pick-up. To se ale změní, novinka zvaná GLT už prochází posledními testy.

Spolupráce mezi Mercedesem a aliancí Renault-Nissan se dosud projevovala hlavně v podobě francouzských dieselových motorů, které se objevily v několika modelech s hvězdou ve znaku. Teď se na základě této spolupráce připravuje i německý pick-up, který by měl být příbuzný s modely Nissan Navara a Renault Alaskan. Vyrábět by se měl zřejmě ve Španělsku a v Argentině.
Carlos Ghosn, šéf aliance Renault-Nissan na autosalonu v Paříži k tomu britskému Autocaru řekl: Naše partnerství s Daimlerem roste a sílí. Sdílením vývojových a výrobních nákladů jsme schopni vstoupit do nových segmentů a nabídnout našim zákazníkům konkurenceschopné vozy za příznivou cenu.“
Očekává se, že nový pick-up ponese název Mercedes-Benz GLT. Bude dražší, než oba spřízněné modely, ale dostane lepší výbavu a širší nabídku motorů včetně benzinových. S jeho prodejem se zřejmě nepočítá v USA, ale těšit se na něj můžou zákazníci v Evropě, Austrálii, Jižní Africe a Latinské Americe.

Čtěte také:

10 nejočekávanějších novinek z Paříže

PRVNÍ JÍZDA: Nissan NP300 Navara – Práce všeho druhu

TEST: Nissan Navara – Obojživelník