Nové SUV od VW prý dostane jméno Atlas

VW_Cross

VW_CrossKoncept Volkswagenu CrossBlue, který se představil před třemi lety, začíná dostávat konkrétní podobu. SUV velikostí zařazené mezi Tiguan a Touareg, prý dostane jméno Atlas.

Jako první přišel s informací o jménu nového auta německý Automobilwoche. Už před šesti měsíci si Volkswagen nechal toto jméno registrovat na americkém trhu. Právě na ten (společně s čínským) bude především novinka cílit. Už v době představení konceptu v roce 2013 automobilka uvedla, že nové sedmimístné SUV se bude vyrábět v jejím americkém závodě Chattanooga v Tennessee. Do vývoje a výroby plánovala investovat 900 milionů dolarů.
Tehdejší koncept měl hybridní pohon, ve kterém dvoulitrový turbodiesel doplňoval elektromotor, o něco později představený koncept Cross Coupe GTE pak byl plug-in hybridem, ve kterém vidlicový šestiválec 3,6 l s výkonem 206 kW doplňovaly dva elektromotory se 40 a 85 kW. Je téměř jisté, že nějaký hybridní agregát se objeví i pod kapotou Atlasu, v nabídce ale samozřejmě budou i konvenční benzinové a dieselové agregáty. crossblue2
Technicky by novinka měla mít mnoho společného s v Paříži představenou Škodou Kodiaq, která je rovněž sedmimístným SUV a dostane v nejbližších letech hybridní pohon. Premiéra se dá čekat v roce 2017 na autosalonu v Detroitu.