Kodiaq ve verzi coupé SUV půjde do výroby

Skoda_SUV

Skoda_SUVJen co Škodovka zahájila sériovou výrobu sedmimístného Kodiaqu, chystá jeho módní coupé verzi i pro Evropu. Původně se s ní počítalo jen pro Čínu, ale plány se změnily.

Škodovka si troufá. Budoucí konkurent vozů jako Range Rover Evoque, BMW X4 nebo Mercedes-Benz GLC coupé se měl původně vyrábět jen v Číně. „V rámci ofenzivy v segmentu SUV již vyvíjíme další karosářskou variantu velkého SUV,“ uvedla automobilka už letos na jaře v tiskové zprávě ke svému kapitálovému vstupu do čínsko-německé automobilky SAIC Volkswagen Automotive Company Limited. Podle britského AutoExpressu prý ale projekt teď dostal zelenou i pro Evropu. Problémem ovšem bude najít výrobní závod. Mladá Boleslav i Kvasiny mají naplněnou výrobní kapacitu, Kvasiny naopak potřebují ještě nabrat několik set lidí, které intenzivně hledají skoro po celé republice od Liberce po Ostravu.
Automobilka svým rozhodnutím sází na to, že podobná auta vzbuzující emoce jsou v Evropě momentálně v kurzu. Šéf technického vývoje Škoda Auto Christian Strube AutoExpressu řekl: „Ano, chtěli bychom takový vůz v Evropě. Ale problémem je, že zatím nemáme dostatečnou kapacitu pro jeho výrobu. Obchodní příležitost v Evropě pro podobné vozy určitě je. A pro značku Škoda by to byl další logický krok. Její auta jsou sice tradičně hlavně praktická, ale stále víc inovativní a budící emoce.“
Když se najde místo, kde novinku vyrábět, nemuseli bychom na ni čekat příliš dlouho. Příští rok přijde na trh nová generace Yetiho a facelift Octavie, pak už by mohlo být na řadě toto pětimístné emocionální coupé SUV.