Opel chystá na příští rok sedm novinek

Opel_Monza

Opel_MonzaNejvětší produktovou ofenzivu ve své historii chystá na rok 2017 značka Opel. Merivy v rámci ní nazvaný Crossland X.

Seznam novinek potvrdil novinářům přímo generální ředitel společnosti Opel Karl-Thomas Neumann. Jaké novinky tedy na příští rok Opel chystá?

1) Crossland X
Opel jde podobnou cestou, kterou se vydal i Peugeot, který typicky rodinná auta nahrazuje crossovery a SUV, takže malé MPV Meriva nahradí v modelové řadě crossover s názvem Crossland X. Na výrobě spolupracuje právě s koncernem PSA, takže Crossland X je postavený na stejném podvozkovém základě jako Peugeot 2008 a Citröen C3 Picasso. Podle Neumanna má novinka cílit na zákazníky, kterým se líbí vlastnosti SUV, ale nechtějí tak svalnatý vzhled, jaký mají typičtí zástupci této třídy. Zároveň nabídne na kompaktních rozměrech nadprůměrný vnitřní prostor.

2) Kompaktní crossover
Rovněž ve spolupráci s Peugeotem se bude vyrábět i další model s písmenem X v názvu, ale zatím s tajným jménem. Mělo by jít o kompaktní crossover na podvozku Peugeotu 3008, vyráběný v továrně Peugeotu v Sochaux. Představí se v září na frankfurtském autosalonu a ze stávajících modelů Opelu by měl mít nejblíž k Zafiře. Ta ale zůstane v modernizované podobě v nabídce značky i nadále. Zajímavou otázkou je, jestli nový crossover nabídne pohon všech kol, protože Peugeot 3008 jím nedisponuje.

Opel_Insignia3-5) Insignia třikrát jinak
Ve třech verzích se bude prodávat po Astře druhý stěžejní model Opelu, zástupce střední třídy Insignia. Ta se bude nabízet ve střech variantách – jako sedan zvaný nově Grand Sport, kombi Sports Tourer a oplastovaná terénnější verze Country Tourer. Všechny verze by měly mít premiéru na jarním autosalonu v Ženevě.

Opel_Ampera6) Ampera-e
Rodinný elektromobil dorazí do showroomů na přelomu května a června. S velkou lithium-iontovou baterií 60 kWh má mít dojezd až 500 kilometrů. Evropská verze Chevroletu Bolt slibuje zajímavé hodnoty zrychlení – z 0 na 50 km/h auto akceleruje za 3,2 s, pružné zrychlení z 80 na 120 km/h má hodnotu 4,5 sekundy.

7) Vivaro
Novou generaci má dostat i základ užitkové řady Opelu model Vivaro.