Opel Grandland X vyzve Škodu Kodiaq

Opel_Grandland

Opel_GrandlandI Opel chystá modelovou ofenzivu především v oblasti SUV. Kromě tří karosářských variant Insignie tak už na příští rok chystá dvě SUV, z nichž to větší vyzve na souboj Škodu Kodiaq.

 

 

Opel oficiálně potvrdil hned pět premiér nových modelů v roce 2017. Třemi z nich budou tři karosářské varianty nové generace Insignie, o které jsme už psali. Kromě sedanu zvaného nově Grand Sport, kombi Sports Tourer to bude i oplastovaná terénnější verze Country Tourer.
Kromě toho ale představí i většího SUV sourozence letos modernizovaného modelu Mokka X. Ten se bude nazývat Crossland X. Půjde o kompaktní SUV cílící na rodiny s dětmi. Premiéru by mohl mít už na jaře v Ženevě.
Odpovědí na Škodu Kodiaq nebo Nissan X-Trail pak bude větší model Grandland X. Premiéru by měl mít v druhé polovině roku a bude výsledkem spolupráce s francouzským koncernem PSA. Jak bude vypadat a zda dostane třetí řadu sedadel, zatím Opel neuvedl a ze zveřejněného obrázku, kde jsou auta v nadhledu, to není poznat. Výrobce se omezil pouze na obecná vyjádření ve smyslu, že auto bude „odpovídat dnešnímu aktivnímu životnímu stylu, zvýšenou pozici za volantem, dobrý výhled do všech stran, snadné nastupování a dostatek prostoru pro zavazadla“.
Grandland X je součástí modelové ofenzívy Opelu, která zahrnuje 29 nových modelů od roku 2016 do roku 2020.