Hybridní Peugeot 308R vyzve Ford Focus RS

Peugeot_308R.jpg

Peugeot_308R.jpgPeugeot se rozhodl, že postaví soupeře králi hot-hatchů Fordu Focus RS. Model 308R ale bude mít pod kapotou nejspíš hybridní ústrojí.

 

 

Podle britského serveru Autocar chce Peugeot poslat do sériové výroby ještě něco rychlejšího než 308 GTi. Novinka by zároveň měla nahradit model RCZ. Autocaru to řekl nový šéf značky Jean-Philippe Imparato.
Když byl dotázán, jestli existuje možnost nějakého modelu postaveného nad 308 GTi, řekl, že „prostor tu je, nemám zatím přesné řešení, ale hledám ho. Jako značka jsme velmi aktivní v motoristickém sportu, například na Dakaru, a nechceme tuto návaznost ztratit. Nemyslím, že budeme vyvíjet nástupce RCZ, ale možná se z 308 stane zvíře.“
Peugeot_308R2Jak základ pro nejrychlejší Peugeot tak připadá v úvahu nejspíš loňský koncept 308 R Hybrid. O jeho pohon se staral benzinový čtyřválec 1.6 THP o výkonu 199 kW, kombinovaný se dvěma elektromotory u přední a zadní nápravy, každý o výkonu 85 kW. Kombinovaný výkon dával dohromady 368 kW a zrychlení z nuly na sto pod 4 sekundy. Ford Focus RS na to potřebuje 4,7 sekundy.
Otazník visí nad převodovkou – koncept měl automatizovanou, ale majitelé hot-hatchů dávají přednost manuální.