Citroën C3 nabízí kameru jako součást výbavy

Citroen_C3

Citroen_C3Tři roky čekal Citroën na nějaký zcela nový model. Ten přišel až teď s modelem C3 za ceny od 244 900 Kč.

 

 

C3 je pro značku klíčový model. Od roku 2002 se ho prodalo celkem 3,5 milionu kusů, z toho 19 000 v České republice. Nebo-li každý pátý ve světě prodaný Citroën je C3. Aktuální nová generace potvrzuje, že strategie automobilka je odlišovat se odvážným futuristickým vzhledem. U C3 to naplňuje především komplikované složení předních světlometů a boční plastové kryty dveří zvané Airbump. Na rozdíl od modelu Cactus, který jimi byl vybaven sériově, jsou u C3 standardní součástí pouze nejvyšší výbavy Shine. K prostřední Feel je možné je dokoupit za 5 500 Kč, u nejnižší Live v nabídce nejsou, ale podle zástupců automobilky je půjde dokoupit jako originální příslušenství.
Citroen_C3_2Další zajímavostí  je kamerový systém ConnectedCAM umístěný ve zpětném zrcátku. Jde ho pořídit za 7 000 Kč pouze k nejvyšší výbavě. Jde o fullHD kameru vybavenou GPS a interní pamětí 16 GB. Automaticky nahrává to, co řidič vidí před vozem v úhlu 120 stupňů. Dá se použít jako fotoaparát nebo kamera. Záběry jsou pomocí speciální aplikace sdílet na sociálních sítích. Současně lze záběry z kamery použít jako důkazní materiál, jelikož kamera po zaznamenání havárie automaticky uloží do paměti záznam děje 30 sekund před nárazem a 60 sekund po něm. Fotografie nebo videa lze zachytit ručně nebo natáčet video v neustálé kontinuální smyčce – do paměti se vejde jedna hodina záznamu, pak jsou stará data automaticky přehrávána.
Citroen_C3_3Vůz jde do prodeje s trojicí benzínových motorů PureTech 68, 82 a 110 (ten pouze s automatickou převodovkou) a dvou dieselových BlueHDi 75 a 100 (všechny výhradně s manuální převodovkou). Ceny začínají na zaváděcí ceně 244 900 Kč za motor 1.2 PureTech 68 ve výbavě Live, je ale třeba říct, že tato výbava neobsahuje žádné rádio. Bonusem za starý vůz se částka ještě o 10 000 snižuje.