Už i Bentley chystá SUV ofenzivu

Bentley_Bentayga

Bentley_BentaygaJe to trochu podobný příběh jako s BMW X6. Bentayga, první SUV od firmy Bentley, je nejkontroverznějším modelem značky, ale prodej předčil očekávání, takže SUV ofenziva bude pokračovat.

 

 

Nedávno uvedené Bentley Bentayga vzbudilo sice dost rozporuplné reakce, nejen proto, že šlo o první SUV značky a poprvé se pod kapotou objevil dieselový motor. Ale zákazníci ho chtějí. Firma původně letos počítala s prodejem zhruba 3600 vozů, ale nakonec jich bude o dva tisíce víc. Firma proto chystá další model.
A ano, hádáte správně, půjde o SUV s karosérií ve stylu kupé. Postaveno bude na stejném podvozku jako Bentayga, ale dostane prodloužený rozvor a výkonnější motor. Na trh by mělo přijít někdy v roce 2019. Podle serveru Autocar se čeká jen na schválení projektu správní radou koncernu VW, pod který Bentley spadá.
„Jsem si jistý, že se to stane a náš tým na projektu takového auta pracuje, jen ještě není schváleno pro produkci,“ řekl Autocaru generální ředitel Bentley Wolfgang Durheimer. Podle něj byl ale naopak pozastaven projekt vývoje menšího SUV velikostí mezi Porsche Macan a Porsche Cayenne. „Pro tuto chvíli půjdeme cestou zvětšování, nikoli zmenšování,“ řekl. „To je mnohem zajímavější směr.“