7 nejzbytečnějších věcí v autě

Mercedes_Facebook

Mercedes_FacebookDnešní automobily jsou nabité různými moderními technologiemi. Nikomu neupíráme právo si jakoukoli technickou vychytávku do svého auta pořídit, ale tohle je seznam věcí, které považujeme za nejzbytečnější.

 

 

 

Start_Stop

1) Start/stop systém
Chce někdo dobrovolně auto, kterému chcípne motor na každé křižovatce? Pravda, start/stop systémy si lidé do auta nepořizují až tak ze své vlastní vůle, vynutila si je Evropská unie a způsob měření normované průměrné spotřeby. Doufejme, že se metodika měření změní a tenhle systém už nebude potřeba.

Mercedes_Facebook2) Sociální sítě na palubě
Používat navigaci z telefonu přehledně na centrální obrazovce automobilu, tomu rozumíme. Ale aby vám auto během jízdy četlo příspěvky přátel z Facebooku nebo Twitteru jako to nabízí třeba nový Mercedes E? To už je diagnóza.

 
Nocni_videni3) Systém pro noční vidění
Bezvadná hračka a technologie jak pro Jamese Bonda, ale dokud se upozornění na neosvětlené chodce a zvířata nebude promítat přímo na čelní sklo, tak sledovat infrakameru v prostoru mezi budíky bude mít za následek víc nehod než jízda bez této vychytávky.

 

Padla4) Pádla pod volantem
Pro ryze sportovní jízdu je určitě praktické řadit pod volantem. Stejně jako se občas hodí mít možnost při předjíždění podřadit dřív, než to udělá stroj. Ale ruku na srdce – automat si dnes kupují lidé především z pohodlnosti, protože prostě řadit nechtějí. Kolikrát za rok většina uživatelů vozů s automatickou převodovkou pádla použije? Ne, nepočítá se, když o ně zavadí omylem.

kompas5) Kompas
Pokud jedete sami drsnou kanadskou divočinou na objevitelské expedici a rozbila se vám navigace, nejspíš kompas oceníte. Ale kdo kdy k něčemu opravdu využil kompas ve Volkswagenu Tiguan?

 

Prahy6) Osvětlené prahy dveří
V noci to zdálky vypadá, jako když přistane UFO, ale je potřeba si na pošlapané a zablácené prahy ještě svítit?

 

Peugeot_3087) Změny pro změny
Občas nějaká automobilka udělá ve svém voze nějakou inovaci, kterou u konkurence nenajdete. Pokud ji ostatní napodobí, znamená to, že přišla s opravdu pokrokovou věcí (třeba sklápění zadních sedadel u kombíků i páčky za zavazadlového prostoru). Ale občas jsou to změny pro změny, které mají jediný cíl – „udělat to jinak“. Patří sem třeba opačně cejchovaný otáčkoměr v Peugeotu 308.