Volvo nabídne na palubě modelů řady 90 program Microsoft Skype pro firmy

Automobilka Volvo Cars oznámila, že se chystá pro své nové modely řady 90 představit aplikaci firmy Microsoft, Skype pro firmy, jejímž smyslem je zvýšit firemní produktivitu na základě vzájemné spolupráce.

„Všichni to dobře známe. Sedíme ve voze a snažíme se připojit ke konferenčnímu hovoru. Buď spojení nelze navázat, nebo vypadává. Navíc jsou hovory zamčeny dlouhými PIN kódy, které se snadno zapomínají. Z těchto důvodů se nejedná o nejlepší způsob, jak zahájit důležitý rozhovor. Mimoto tento způsob konverzace odvádí pozornost od silnice. S aplikací Skype pro firmy však všechny tyto problémy odpadají,“ uvedl Anders Tylman-Mikiewicz, viceprezident pro zákaznické online služby ve společnosti Volvo Car Group.
 
Program Skype pro firmy při své práci aktivně využívají miliony lidí po celém světě. Ve vozech Volvo řady 90 budou mít zákazníci přehled o svých blížících se konferencích včetně informací o účastnících, přičemž budou mít možnost připojit se ke konferenčnímu hovoru jedním kliknutím na velkém středovém dotykovém displeji.
Výsledkem partnerství se společností Microsoft je také zkoumání možností využití inteligentní osobní asistentky jménem Cortana s výslovným záměrem zařadit do palubního systému bezproblémové rozpoznání hlasu a kontextu, které lidem usnadní jejich každodenní život předvídáním jejich potřeb.
 
„Automobilka Volvo Cars razí novou cestu, která spočívá v přirozeném zařazení pracovního procesu do cestování. Lidé potřebují být produktivní, kdekoli se nacházejí, včetně svých automobilů,“ vysvětlil Ben Canning, produktový ředitel oddělení Skype pro firmy ve společnosti Microsoft.

VIDEO: Microsoft Skype na palubě Volva S90

Čtěte také:

Volvo a Uber spojily síly za účelem vývoje autonomně řízených vozidel + VIDEO

Volvo jen pro tři pasažéry? V Číně ano

Uber zavádí v San Franciscu autonomní taxíky Volvo a Ford