SEAT sponzorem týmu Ducati v MotoGP

SEAT se stal pro rok 2017 oficiálním vozem týmu Ducati v MotoGP. Jorge Lorenzo a Andrea Dovizioso si tak budou stejně jako další členové italského továrního týmu v letošní sezóně užívat cestování s vozem Leon Cupra s výkonem 300 koní. Seriál MotoGP je pro sponzory zajímavým artiklem. Závody na okruzích po celém světě bude stejně jako loni sledovat více než 2,6 milionu diváků.

Smlouva zahrnuje nejen historicky první svěření role oficiálního vozu italského týmu modelu Leon CUPRA, ale také umístění loga značky SEAT na přídi motocyklů italského výrobce, závodních kombinézách jezdců a uniformách členů týmu. „S velkou radostí vítáme SEAT jako oficiální týmový vůz pro mistrovství MotoGP 2017. Značku Ducati v něm budou reprezentovat jezdci Jorge Lorenzo a Andrea Dovizioso, které čeká velmi vzrušující sezona. SEAT Leon CUPRA je velmi sportovní vůz a naši jezdci i členové týmu se již nemohou dočkat na první svezení v tomto novém voze,“ říká Paolo Ciabatti, sportovní ředitel týmu Ducati MotoGP.
SEAT a Ducati jsou součástí koncernu Volkswagen a sdílejí společné hodnoty, mezi něž patří vášeň pro design, zaměření na inovace a vyspělou techniku a cílení na dynamičnost. „Tyto hodnoty ztělesňuje také SEAT Leon CUPRA, který oslaví svůj debut jako oficiální vůz týmu Ducati v březnu během nočního závodu na okruhu Losail v Kataru,“ uvádí Antonino Labate, vedoucí strategie, obchodního rozvoje a provozních činností oddělení SEAT Sport.