Elektrická studie Škodovky dostane jméno Vision E

Škoda Auto dnes zveřejnila všeobecnou tiskovou zprávu o designu svých vozů, zároveň tím ale prozradila, jak se bude jmenovat koncept elektrického vozu pro dubnový autosalon v Šanghaji: Vision E.

 

Tisková zpráva se týká spojení designu Škoda s tradicí českého křišťálu. „České sklářské umění má skvělou mezinárodní pověst a dlouhou tradici, píše se v tiskové zprávě. „Spojuje klasické výrobní metody s moderní estetikou. S tímto vědomím tradice a původu vyvinula ŠKODA svébytný designový jazyk, který byl již v předchozích letech uplatněn v mnoha koncepčních studiích. Od studie ŠKODA VISION D v roce 2011, až po koncepty ŠKODA VISION C (2014) a ŠKODA VISION S (2016) lze zaznamenat nepřetržitý vývoj, který se odráží ve vzhledu modelových novinek značky a bude i v budoucnu rozhodujícím způsobem charakterizovat design automobilky ŠKODA.“
Na závěr automobilka napsala: „Nakolik důsledně kráčí evoluce designu značky kupředu, ukáže ŠKODA již v blízké budoucnosti další designovou studií.“ Která studie to bude? Už nějakou dobu se mluví o tom, že na dubnovém autosalonu v Šanghaji ukáže Škoda svůj první elektromobil, zatím v podobě konceptu. Vzhledem k tomu, že fotografie určená novinářům ke stažení se jmenuje Vision E, je jasné, že právě tak se nejspíš bude ona studie jmenovat.
Na fotografii se můžete podívat. Ukazuje menší crossover se střešní linií kupé. Koncept tak možná naznačí nejen připravenost škodovky postavit někdy v budoucnosti elektrický vůz, ale zároveň ukáže i základní design nového křížence.