Bude Ducati na prodej?

Zatím je to pouze spekulace, ale britský Autocar přišel s informací, že Volkswagen chce šetřit a prý uvažuje o prodeji své motocyklové značky Ducati.

Má jít o další krok v programu úspor, který zahrnoval mimo jiné zrušení 30 000 pracovních míst v příštích pěti letech a omezení aktivit v oblasti motorsportu. Seriál WRC tak například opustila značka Volkswagen, Audi ohlásilo ukončení své účasti v okruhových závodech FIA WEC včetně slavné 24 hodin Le Mans.
Omezení dalších aktivit v motorsportu by tak bylo očekávatelným krokem a prodej celé značky také dává logiku, protože Ducati je s motorsportem úzce spojená, všichni znají Valentina Rossiho, a nedává tak smysl, že by se značka pouze stáhla z okruhových závodů.
Komentář Volkswagenu se Autocaru nepodařilo získat, podle jeho zdrojů by ale konkurenční značky Honda, Kawasaki a Yamaha měly o nákup Ducati zájem.
Ducati bylo založeno roku 1926, první levné kolo s pomocným čtyřtaktním motorkem uvedlo v roce 1946 a výrobě motocyklů se věnuje od roku 1950. Několikrát měnilo majitele, od roku 2012 patří automobilce Audi, která jí vlastní prostřednictvím svojí italské dceřiné společnosti Lamborghini.