S Mitsubishi na expedici

Své stoleté výročí založení se značka Mitsubishi rozhodla slavit nejen limitovanými edicemi vozů Outlander a ASX, ale i představením speciálních expedičních úprav modelů Pajero a L200.

 

Mitsubishi má ve výrobě vozů 4×4 velkou tradici (její první model PX 33 je z roku 1936), ale svou modelovou řadu obnovuje poměrně pomalu. Třeba aktuální generace modelu Pajero pochází už z roku 2006 a bude se vyrábět ještě i příští rok. U příležitosti oslav stého výročí značky pro něj (a pro pick-up L200) ale český importér připravil nabídku speciální úpravy na expediční vůz. Primárně jsou obě auta určena na prezentaci, ale objednat si takovou úpravu může každý zákazník.
Úpravy spočívají ve dvou hlavních oblastech. Jednu představují úpravy samotného vozu – například podvozek dostal 5milimetrové hliníkové kryty, na střešním nosiči je připevněn skládací expediční stan, auta jsou vybavena nezávislým topením a terénními pneumatikami, modelu L200 přibyla uzávěrka zadního diferenciálu. Druhá oblast se týká výbavy – v kufru najdete navíc naviják na přední či zadní nápravu s dálkovým ovládáním či kompresorovou lednici.