Muž zapomněl, kde zaparkoval, auto našel po 20 letech

Se stěží uvěřitelnou příhodou přišel list Augsberger Allgemeine. Popsal příběh muže, který před 20 lety nahlásil krádež svého auta, ukázalo se ale, že jen zapomněl, kde ho zaparkoval.

 

Nejmenovaný muž nahlásil v roce 1997 policii v německém Frankfurtu, že mu bylo odcizeno vozidlo. Nyní bylo nalezeno v garáži ve staré průmyslové budově, která je určena k demolici. Firma, která ji dostala na starosti, požádala úřady o vyhledání majitele podle výrobního čísla. Ty dnes 76letého muže našly, a zjistilo se, že muž tehdy zapomněl, kde auto odstavil a domníval se, že ho někdo ukradl. Vůz už po 20 letech v garáži nebyl funkční, takže byl sešrotován.
Britský Independent připomněl v této souvislosti další podobné historky. Rovněž v Německu například jeden muž zaparkoval auto v Mnichově, odešel na místní pivní festival a pak si nemohl vzpomenout, kde ho nechal. Policie vůz našla 4 kilometry daleko od místa, kde se muž domníval, že ho přibližně nechal. V autě zůstalo 40 000 eur v hotovosti, které tam zapomněl.
Další podobný případ se stal začátkem roku v Manchesteru, kam jeden muž ze Skotska přijel na koncert kapely Stoneroses. Své auto hledal celých pět dní, pak požádal o pomoc různé organizace a veřejnost. Nakonec ho ohlásil jako ukradené. Policie ho našla šest měsíců poté na místě, které muž poznal, že je tím, kde vůz původně zaparkoval. Na pokutách za parkování musel zaplatit přes 5000 liber.
Foto: Pixabay