Honda nabídla sedmiletou záruku bez omezení kilometrů

S překvapivou nabídkou záruky přišla Honda, když u některých modelů dostanou zákazníci sedmiletou záruku bez omezení kilometrů. Bohužel pouze v Austrálii.

 

Standardní záruka u automobilů se dnes pohybuje mezi dvěma až pěti lety, se sedmiletou zárukou přišla jako první Kia. Ovšem Honda ji teď trumfla tím, že její nabídka platí bez omezení počtu ujetých kilometrů pro privátní zákazníky. Auta, používaná komerčně, například jako taxíky nebo v půjčovnách, dostanou záruku na 7 let nebo 200 000 kilometrů, podle toho, co nastane dříve.
Nabídka platí zatím do konce letošního roku pro modely Accord, Civic, City, HR-V, Jazz a Odyssey. U nejprodávanějšího modelu CR-V je tato služba za příplatek. Záruka se nevztahuje na baterie a pneumatiky a samozřejmostí je dodržování předepsaných servisních prohlídek.
Austrálie je ohledně záruky vůbec specifickým kontinentem. Například v Česku dává Škoda na auto standardní záruku dva roky, prodloužená záruka na pět let nebo 100 000 kilometrů stojí třeba u Octavie 2 000 Kč. V Austrálii ale dává Škoda záruku pět let bez omezení kilometrů zákazníkům bez příplatku.