Volkswagen chystá 19 (!) nových SUV

Modely SUV tvoří už skoro 40 procent prodejů značky Volkswagen, proto není divu, že se v této oblasti chystá velká modelová ofenziva. Do roku 2020 má na trh přijít až 19 nových SUV vozů, prvním bude zatím nejmenší model v nabídce – T-Cross.

 

Britský Autocar s odkazem na zdroje z automobilky uvedl, že nový T-Cross, velikostí postavený pod modelem T-Roc, bude uveden na trh v druhé polovině roku 2018. Vzhledově bude vycházet z konceptu T-Cross Breeze, který byl představen na autosalonu v Ženevě v roce 2016. Motory bude sdílet s novým Volkswagenem Polo, stejně jako koncernovou platformu MQB A0. Usilovat tak bude o stejné zákazníky jako třeba Seat Arona nebo Nissan Juke.
Podle Autocaru chystá Volkswagen i ostrou variantu T-Roc R s přibližně 300 koňmi, o podobné variantě pro T-Cross se ale zřejmě neuvažuje, přestože by se nabízelo použití motoru z chystaného Pola GTI.
Tím ale SUV expanze Volkswagenu nekončí. V příštím roce se rovněž představí modernizovaný Touareg, celkem se do roku 2020 plánuje až 19 nových modelů SUV. Ne všechny ovšem budou určeny pro Evropu, příkladem může být třeba VW Atlas, který míří jen na severoamerický a čínský trh.
Martin Šidlák