Škoda Vision X ukazuje studii budoucího malého SUV. Bude to Rapid?

První kresby konceptu Vision X, který se představí na autosalonu v Ženevě, zveřejnila Škoda Auto. Prezentuje ho jako koncept městského crossoveru, což znamená, že půjde o sesterský model Volkswagenu T-Roc a Seatu Arona. Půjde o samostatný model nebo bude jednou z variant modelové řady Rapid, která se letos dočká nové generace?

 

O SUV a crossovery je dnes mezi zákazníky zájem, proto je logické, že Škoda rozšiřuje modelovou řadu právě tímto směrem. Vision X popisuje jako ideálního společníka pro aktivní městský životní styl. Na kresbách je patrný dynamický styl vnějšího designu, podtržený odlišně lakovanou střechou a robustními prahy. Interiéru opticky dominuje široká přístrojová deska s volně stojícím barevným displejem. Pod kapotou má být hybridní pohonná jednotka.
Otázkou je, zda vůz, který se rozměrově zařadí pod Kodiaq a Karoq, bude zcela novou modelovou řadou nebo ne. Škoda má zaregistrovaná a právně chráněná jména Amiq, Anuq, Arviaq, Eliaq, Karuq a Yuroq. Je ale také možné, že by novinky mohla být předobrazem nové generace řady Rapid. Ta dnes zahrnuje sedan a liftback pojmenovaný Spaceback. Už koncem letošního roku uvidíme, jestli místo sedanu nepředstaví Škoda právě malé SUV.
Martin Šidlák