Nové Berlingo odhaleno, následovat bude Partner a Combo

Na trh se chystá trojice malých dodávek, která je výsledkem vývoje dnes už značek patřící pod jeden koncern – Citroën, Peugeot a Opel. Jako první byly zveřejněny informace o modelu Berlingo, ale letos budou mít premiéru i Peugeot Partner a Opel Combo.

 

Berlingo je třetí generací ságy vozu nabízejícího neobvyklý, jednoduchý a funkční tvar, který se dokázal v průběhu času stát se referencí z hlediska praktičnosti, a je partnerem volnočasových aktivit rodin. Designově odkazuje na další nedávno představené modely značky, důležitější jsou ale jeho praktické vlastnosti, které budou stejné pro kompletní trojici modelů. V prvé řadě to jsou 3 samostatná snadno sklopitelná zadní sedadla, rovná podlaha až k přednímu sklopitelnému sedadlu spolujezdce, užitečná délka 270 cm, o 100 l větší zavazadlový prostor (základ je 775 litrů).
Vůz získal novou platformu a je vybaven 19 technologiemi podpůrných prvků řízení a 4 technologiemi využívajícími mobilní připojení. Je opatřen motory nejnovější generace, jako je 1.2 PureTech nový dieselový motor 1.5 BlueHDi, nebo osmistupňovou automatickou převodovkou EAT8 a jeho nápravový systém zajišťuje vynikající komfort. Nový Citroën Berlingo je k dispozici ve 2 velikostech: M (440 cm) a L (475 cm), každá v pěti a sedmimístné verzi. Ve světové premiéře se představí na ženevském autosalonu a na trh dorazí ve druhé polovině roku 2018.