Premiéra Audi Q8 se blíží, SUV z Bratislavy dostane agresivní příď

Už 5. června se oficiálně odhalí nová vlajková loď značky Audi, model Q8. První oficiální kresby naznačují, jak bude vypadat. Zaujme zejména agresivně tvarovanou přídí, která se liší od ostatních SUV značky.

 

V podobě konceptu se Audi Q8 představilo na začátku roku 2017 na autosalonu v Detroitu. Poté automobilka oznámila, že prémiové SUV ve stylu kupé kombinující velkorysý prostor s emocionálním designem a nejnovější technikou v oblastech asistenčních, informačních a zábavních systémů se bude od roku 2018 vyrábět v závodu v Bratislavě. Z montážní linky slovenského závodu sjíždí již od roku 2005 Audi Q7.
Oficiální premiéra je plánovaná na 5. června, automobilka už ale ukázala první designové kresby, které se už nebudou příliš lišit od finální verze. Ukazují výraznou agresivní masku chladiče, která sice zachovává základní tradiční tvar používaný ve vozech Audi, je ale v mnoha ohledech jiná. Má výrazné stříbrné orámování a vertikální stříbrné lamely. Nový designový jazyk je údajně inspirován modelem Ur-Quattro z roku 1980.