Pátý do party – Volkswagen poodhaluje nejmenší SUV T-Cross

SUVéčka jsou v kurzu, a tak do výroby míří jeden nový model za druhým. Volkswagen ukázal první obrázky chystaného nejmenšího SUV, které ponese označení T-Cross. Jeho technický základ brzo využijí i nové modely od Seatu a Škodovky.

Nový T-Cross sdílí technickou platformu s modelem Volkswagen Polo a bude se vyrábět i na stejné lince ve španělském závodě Navarra, kterému tak výrazně vzroste jeho roční produkce. Podle tiskové zprávy v závislosti na vývoji poptávky až na 350 000 vozů ročně ze současných 244 000 vozidel z roku 2017.

Mnohem zajímavější jsou ale informace, co můžeme od nejmenšího SUV značky očekávat. V první řadě to jsou samozřejmě velmi kompaktní rozměry. T-Cross má na délku 4107 mm, což je o 27 centimetrů méně, než Škoda Karoq. T-Cross by ale měl představit vysokou variabilitu interiéru, který umožní posun zadních sedadel. Cestující si tak budou moct zvolit, jestli upřednostní více místa pro své nohy, anebo větší zavazadlový prostor. Ten nabídne právě v závislosti na uspořádání sedadel objem 385 až 455 litrů.

Zahájení výroby nejmenšího SUV značky je plánováno na konec letošního roku. Novinka obohatí už tak širokou nabídku vozů SUV nesoucích na přídi logo VW a postaví se na čelo potravního řetězce před modely T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace a Touareg. Ve světové premiéře by se T-Cross měl představit letos na podzim na pařížském autosalonu. Jaká bude jeho finální podoba nám automobilka ještě nechce úplně prozradit, přesto již uvolnila první sadu jen lehce zamaskovaných fotografií a jedinou skicu, ze kterých je možné ledacos vyčíst.

ČTĚTE TAKÉ:

Volkswagen naftě věří! Nový 2.0 TDI nahradí stávající vznětové motory v koncernu

Touareg oficiálně: Nový digitální displej a šestiválce pod kapotou