Prodej Berlinga zahajuje s velkými slevami

Na české silnice oficiálně vyjela nová generace Citroënu Berlingo, klíčového modelu pro značku nejen v České republice, ale i v celé Evropě. Co přináší nového a za kolik?

 

Berlingo si nárokuje titul zakladatele segmentu „ludospace“, nebo-li osobních verzí užitkových dodávek. Začalo se prodávat v roce 1996 a nyní vstupuje na trh třetí generace, vyvíjená společně s Peugeotem Rifter a Opelem Combo. Berlingo je dlouhodobě nejprodávanější model značky, teprve v posledních měsících ho předběhl C3. Drží si také 2. Místo na evropském trhu osobních dodávek a je to také nejpopulárnější model značky v České republice.
Designově se novinka srovnala s ostatními vozy v aktuální nabídce Citroënu. Jde především o dvouúrovňový světelný podpis a mlhovky se zaoblenými rohy. Nabízí se ve dvou délkách: M (440 cm) a L (475 cm), každá v pěti a sedmimístné verzi. Ve druhé řadě jsou tři samostatná sedadla, která jdou snadno sklopit do podlahy. Vůz je opatřen velkým otevíratelným oknem ve víku zavazadlového prostoru, které vede do objemného zavazadlového prostoru. Jeho objem je 775 l u verze M (o 100 l více než současná generace v pětimístné konfiguraci) a 1 050 l ve velikosti XL (v pětimístné konfiguraci). Přístup do něj usnadňuje zatmavené otevíratelné okno víka s nově koncipovaným dvoupolohovým krytem zavazadel.
Základní ceníková cena je nemalých 450 000 Kč ve verzi 1.2 Puretech 81 kW a manuální převodovkou. Importér ale zároveň nabízí výrazné akční ceny. Pokud přivezete auto na protiúčet, klesne cena na 359 900 Kč. Nejlevnější diesel 1.5 BlueHDi 55 kW pak vyjde aktuálně na 374 900 Kč.