Druhá generace CLA Shooting Brake a další tajné plány Mercedesu pro rok 2019

Server Motor1 odhalil v jinak běžné zprávě Mercedesu o finančních výsledcích za 3. čtvrtletí zajímavou tabulku ukazující, které modely a kdy uvede značka na trh v příštím roce. Co nás tedy čeká?

 

Až na straně 31 PDF o hospodářských výsledcích za tři čtvrtě roku ukázal Mercedes tabulku nových modelů, jak osobních, tak užitkových, pro rok 2019. Ze začátku roku by to měla být nejprve nová třída B, následovaná v polovině roku modelem CLA a v závěru roku i druhou generací unikátního kombi CLA Shooting Brake.
Zhruba v polovině roku by se měly na trhu objevit faceliftovaná třída GLC včetně GLC coupé, nová generace vlajkové lodi třídy GLS, která se postaví BMW X7, a úplně nový elektromobil EQC. V „géčkové“, tedy SUV řadě najdeme na konci roku ještě jeden zahalený model označený jako „8th compact car“. Pod tím se nejspíš skrývá model GLB, úplně nové SUV, velikostně zasazené pod GLC. Naopak nejmenší GLA si bude muset na modernizaci ještě počkat.
Další novinkou uvedenou v první čtvrtině roku bude třída V. Vzhledem k tomu, že je na trhu zhruba čtyři roky, půjde nejspíš o facelift. Druhá užitková novinka, elektrický eSprinter, je v plánu na konec roku 2019.
Nejméně se toho zatím ví o nástupci Smartu, který je rovněž nachystán na konec příštího roku. Nejpravděpodobnější je, že půjde primárně o malý elektromobil.