Novinka na českém trhu: užitkový vůz Piaggio Porter NP6

Piaggio, užitkové vozy

Společnost Grand Automotive Central Europe přidává do svého portfolia na českém trhu třetí značku. Po Nissanu a Geely začne prodávat malé užitkové vozy Piaggio. Prvním bude model Piaggio Porter NP6.

Kompaktní rozměry modelu Piaggio Porter NP6 (šířka pouhých 1640 mm) a částečně předsunutá kabina usnadňují manévrování v užších městských uličkách i v těch nejužších prostorech. Minimální délka je 4215 mm. Na plošinu se pohodlně naskládají 4 europalety a nosnost je až 1,6 tuny.

Společnost Futon Motors dodává podvozek, který je velmi robustní a flexibilní. Největší výhodou vozu Piaggio Porter NP6 má být jeho cenová výhodnost. Jde o tři prvky: zaprvé, vůz stojí méně než většina malých vozů s plochou karoserií na trhu. Zadruhé, motor vyvinutý společností Piaggio je na benzin (v kombinaci s LPG nebo CNG), který stojí až o 20-30 % méně než dieslový pohon. Za třetí, motor má jednoduchou konstrukci, díky níž je jeho servis výrazně levnější než u srovnatelné dieslové verze.

V neposlední řadě je konkurenční výhodou vozu Piaggio Porter NP6 to, že je k dispozici v základních verzích jako – Valník, Sklápěč a podvozek s kabinou. Ale tím nabídka nekončí – Porter NP6 je dokoale variabilní.  Je jen na zákazníkovi, zda si jej upraví na vozidlo pro nakládání s komunálním odpadem nebo pojízdnou pizzerii.

Společnost Piaggio se svou 135letou historií je úspěšná nejen v oblasti skútrů, ale také v oblasti malých užitkových vozidel. V roce 2019 prodala 200 000 malých užitkových vozidel. V roce 2021 otevřela novou kapitolu podpisem strategického partnerství se společností Futon Motors, největším čínským výrobcem malých užitkových vozidel.

Důležité je také poznamenat, že nedojde k žádné změně v distribuci motocyklů a skútrů. Stávající dovozce bude pokračovat v činnosti.

Zdroj: Grand Automotive