Škoda Octavia facelift na prvním snímku. Čekejte revoluci

Škoda Octavia facelift, silueta

Škoda Octavia vždy při faceliftu výrazně změnila tvar předních světel. A aktuální generace na tom zjevně nebude jinak. Facelift by se měl představit už letos a Škoda Auto v novoročním videu ukázala zakrytou siluetu vozu, na kterém jsou dominantní právě světla.

Po Kodiaqu a Superbu čeká značku Škoda brzy další velká premiéra. Zřejmě už v únoru by se měl odhalit facelift modelu Škoda Octavia. Podle krátkého videa, které Škoda Auto zveřejnila na svém youtube kanálu, se dá čekat revoluce týkající se tvaru předních světlometů. O moc víc ostatně na obrázku vidět není.

Část LED denního svícení se totiž zřejmě předsune do nárazníku nebo dostanou světlomety hodně nečekaný tvar. Na videu jsou totiž vidět dvě linie LED denního svícení. Jedna na hraně světlometu, druhá v podobě šipky (nebo šípu v tradici loga značky) ale přesahuje obrys světlometu směrem dolů.

Uvidíme, jestli tahle změna naznačuje, že revoluce v podobě faceliftu čtvrté generace bude opravdu velká, nebo naopak toho nemůžeme moc čekat po technické stránce, tak se pozornost soustředí hlavně na změny designu a právě se světlomety jde dělat hodně kouzel. Vzhledem k tomu, že v oblasti motorů nemůžeme čekat nic moc nového, bude pravděpodobnější druhá verze. Uvidíme v následujících týdnech.

Martin Šidlák