Známe všechny novinky MG v roce 2024. Čeká nás 8 nových aut včetně Cybersteru!

MG4 XPower, novinky MG, 2024,

Značka MG je ve své nové podobě na českém trhu teprve rok a půl, ale už se dokázala vyšplhat na 18. místo v absolutních prodejích. A na rok 2024 chystá MG rovnou 8 novinek včetně elektrického sportovního roadsteru nebo naopak levného spalovacího konkurenta Škody Fabia.

MG zažívá v Česku velký a rychlý rozvoj, což je samozřejmě zčásti dáno tím, že jde o novou značku (byť letos se stoletou tradicí). Ale především uvádí velkou řadu aut v rychlém tempu. A my známe všechny novinky MG pro letošní rok:

Leden

MG4 Extended Range s baterií 77 kW. První novinka přináší do elektrického hatchbacku nejen větší baterii, ale i větší výkon, lepší zrychlení a delší dojezd. Zatímco základní verze má výkon 125 kW nebo 150 kW, novinka nabídne 180 kW a zrychlení na stovku za 6,5 s při dojezdu až 520 km dle WLTP.

Facelift MG HS. Omlazené SUV má stále pod kapotou benzínový motor 1.5, ale dostalo přepracovanou, výraznější přední masku, nová kola a hlavně nový infotaiment a 10palcovým displejem.

Únor

MG4 XPower. Další variantou elektrického hatchbacku MG4 je jeho vysoce výkonná verze XPower s pohonem všech kol. Díky výkonu 320 kW zrychlí na stovku za 3,8 sekundy.

Květen

MG3 hybrid. Malý hatchback by měl být přímým, ale výrazně dostupnějším konkurentem třeba Škody Fabia. Jako první ale přijde verze full hybrid kombinované s atmosférickým benzínovým motorem.

Červenec

MG ZS. Rodinné SUV se momentálně v Česku prodává v elektrické i spalovací variantě, o prázdninách dorazí jeho nová generace.

MG HS. Půl roku po faceliftu se představí i úplně nová generace modelu HS.

Září

MG Cyberster. Potvrzen je i příchod sportovního roadsteru Cyberster. Předběžné technické údaje hovoří o tom, že elektrický motor má mít výkon 320 kW a točivý momentem až 600 Nm. Dva motory přenášejí výkon na všechna čtyři kola a z nuly na sto bude auto akcelerovat za 3,8 sekundy.

4. kvartál

MG3 benzín. Někdy v posledním pololetí dorazí i ryze benzínová verze modelu MG3. Právě ta by se mohla stát jedním z nejlevnějších malých hatchbacků na trhu. „Spalovací vozy budeme prodávat, dokud nám to legislativa dovolí,“ konstatoval na výroční tiskové konferenci šéf značky v ČR Martin Králíček.

MG v Česku má s těmito modely v plánu dosáhnout až 2procentního podílu na trhu, které by se měly prodávat na celkem 26 místech v ČR, tedy ve všech krajích a v těch největších městech u více dealerů.

Martin Šidlák