Peugeot představil novou generaci mikrobusu

peugeot_traveller_mikrobus_psa

peugeot_traveller_mikrobus_psaNovinka Peugeot Traveller bude podobně velká jako současný model Expert, jeho přímým nástupcem se však nestane. To ostatně napovídá již jméno vozu. Nový mikrobus bude k dispozici jak v osobní verzi Combi, tak v provedení Navette pro profesionální přepravu osob a dostane další dva sourozence.

K novému modelu zatím nejsou známy žádné bližší informace, oficiálně se totiž představí až počátkem března na ženevském autosalonu a na trh dorazí v prvním pololetí příštího roku 2016. Peugeot Traveller bude postaven na nové platformě. Počítá se také s užitkovou verzí, která by měla být představena před ženevskou premiérou nebo až v Ženevě.

Nový model je výsledkem spolupráce koncernů PSA Peugeot Citroën a Toyota, která byla podepsána v roce 2012 a má pokračovat i po roce 2020. S Peugeotem Traveller tak byly současně zveřejněny první fotografie nových příbuzných modelů Citroën Spacetourer a Toyota Proace se stejnou technikou a prvky výbavy, ale lišící se designem ve stylu každé jednotlivé značky. Tyto vozy budou mít oficiální premiéru taktéž na autosalonu v Ženevě. Trojici nových modelů bude vyrábět francouzská továrna Sevelnord společnosti PSA Peugeot Citroën ve městě Valenciennes.

Čtěte také:

Peugeot má rekordní rok. Dodá poště 328 Boxerů.

Peugeoty a Citroëny udají reálnou spotřebu

Operativnímu leasingu se v Česku daří

{gallery}stories/automobil_ve_firme/peugeot_traveller{/gallery}