Nejdražší parkování je v Oslu, nejlevnější v Jakartě…

db2007au01637_large

db2007au01637_largeParkování ve velkých městech představuje noční můru pro většinu motoristů. Problém však není jen najít vhodné místo, ale i cena tohoto parkování. Ta se za den může vyšplhat až na 1500 Kč, což je částka, kterou zaplatíte v norské metropoli.

Ale nejen v Norsku je draho. Částku nad tisíc korun si musíte připravit také v Londýně, a to nejen v centru, ale i v jiných oblastech, nebo v hlavním městě Japonska, Dánska, Nizozemí a také námi blízkém rakouském městě Vídni.

Žebříček 50 nejdražších míst zveřejnila americká společnost Colliers International, která mapuje ceny realit na celém světě. V TOP 50 nechybí řada německých měst, jako jsou Mnichov, Stuttgart, Berlín a Düsseldorf. Itálii zde zastupuje Milano a Řím, a rusky mluvící země tradičně Moskva a trochu nečekaně i Kyjev.

V Praze zaplatíte za denní parkování 380 Kč, v Bratislavě je to zhruba polovina, a to 176 Kč. Levnější parkování než v Praze dále najdete kupříkladu v Budapešti (323 Kč) nebo v chorvatské metropoli Záhřeb, kde denní parkování přijde přibližně na 186 Kč. Nejlevněji je pak v Jakartě, kde zaplatíte zhruba 15 Kč za den.