O automobilku Opel usiluje i korejský Hyundai

opel insignia st 5

opel insignia st 5Ačkoli americký koncern GM stále ujišťuje, že Opel není na prodej a do budoucna s ním počítá, už několikrát se málem stal prodej realitou. Zájemců bylo několik a dalšího zveřejnil německý magazín Auto Bild. Je jím prosperující korejská automobilka Hyundai.

O prodeji Opelu se opět začalo šuškat v červnu, kdy se kromě čínských investorů ozval i Volkswagen, který by převzetí Opelu bral jako zbavení se výrazného konkurenta. Nyní se mluví i o Huyndaii, který se po nové volné automobilce rozhlíží už delší dobu. Opel by byl ideálním kandidátem, neboť Opel může nabídnout množství zkušených konstruktérů, obrovské výrobní kapacity, pokročilý vývoj elektromobilů a další. Navíc Hyundai vybudoval vývojové centrum v Německém Rüsselsheimu , který je vzdálen jen několik kilometrů od Opelu.

Ačkoli Volkswagen vše, co může Opel nabídnout již má a to včetně volných výrobních kapacit, mnozí hlavní představitelé se nechtějí smířit s faktem, že by hlavního konkurenta koupili Korejci. Hyundai totiž představuje pro Volkswagen nejen konkurenta na trhu, ale také soupeře o světovou jedničku ve výrobě automobilů. Proto se možná převzetí podílu v Opelu koncernem Volksvagen v budoucnosti naplní.

Konkrétní nabídky prozatím údajně nepadly. Osud německé automobilky tak stále ještě není zpečetěn.