Ford získal obrovskou zakázku od České pošty

ford transit

ford transitTendr na pronájem vozového parku 350 dodávkových automobilů pro Českou poštu vyhrály společnosti Ford Charouz a  ČSOB Leasing. Informoval o tom magazín Aktuálně.cz.

Tendru se zúčastnilo celkem šest společností a kritériem výběru byla nejnižší cena na ujetý kilometr. Cena za km se pohybovala v rozmezí od 10,50 Kč až po 17 Kč. Pošta bude využívat kompletní servis spojený s pronájmem. Zbývá jí jen tankovat pohonné hmoty. Doručovatelé budou jezdit ve dvou provedeních Fordu Tranzit, která pojme 8,5 resp. 10 m3 nákladu.

Kromě Charouze se do výběrového řízení přihlásili také prodejci automobilů Fiat, Mercedes, Volkswagen a Mercedes obvykle společně s vlastními leasingovými společnostmi.

„Jsme rádi, že se potvrdilo, že naše nabídka je a po celou dobu byla pro Českou poštu nejvýhodnější,“ řekl serveru Aktuálně.cz podnikatel Antonín Charouz.

Fiat se však podle dostupných informací s vítězstvím společnosti Antonína Charouze smířit nehodlá. „Vzhledem k tomu, že nemáme oficiální informaci o ukončení tendru, očekáváme vyhlášení třetího kola. Již se nám pro tento postup podařilo vyjednat výraznou dodatečnou podporu,“ řekla serveru mluvčí tuzemského zastoupení automobilky Fiat Janka Konečná. „V podmínkách druhého kola bylo jasně uvedeno, že je konečné,“ reagoval Charouz.

Poslední tendr České pošty na nákup dodávek za 300 milionů korun musel z důvodu závažných pochybení zrušit Úřad na ochranu hospodářské soutěže. Tehdy vyhrál rovněž Ford Charouz a s jeho vítězstvím opět nesouhlasil Fiat, který si stěžoval na ušité podmínky na míru Fordu Tranzit.