Elektrický Nissan Leaf míří do autopůjčoven

nissan leaf

nissan leafSpolečnosti Nissan a Europcar dnes oznámily, že 100% elektromobil Nissan LEAF bude dostupný v krátkodobých půjčovnách ve dvou nejrušnějších hlavních městech světa: v Paříži a Londýně. Toto Evropské a Světové auto roku 2011 si bude možné zapůjčit již od února. Vůz LEAF se tak dostane k širší veřejnosti.

Nissan LEAF má homologovaný dojezd 175 km, což je více, než kolik za den ujede 90 % Evropanů.

I když se s modelem LEAF jezdí stejně snadno jako s konvenčním automobilem, každému zákazníkovi, který si LEAF zapůjčí, bude tento vůz osobně předán zástupcem společnosti Europcar, který projde školením společnosti Nissan a bude dokonale obeznámen s vozem a jeho fungováním.

Pro ještě větší pohodlí zákazníků se síť půjčoven postará o dobíjení vozů a nebude účtovat ani elektřinu použitou pro dobíjení vozů po zapůjčení, ani žádný servisní poplatek, jako je tomu tradičně u vozidel se vznětovými a zážehovými motory.

Úplný klid pak zákazníkům zajistí asistenční linka Nissan, na kterou se mohou obrátit s jakýmkoli dotazem. Po uplynutí zápůjční doby povedou pracovníci půjčovny u zákazníků průzkum spokojenosti a jejich reakce poslouží při utváření budoucích generací elektromobilů Nissan.

Tento pilotní program je prozatím plánovaný na tři měsíce, ale obě společnosti se písemně zavázaly hledat cesty, jak společně propagovat koncepci bezemisního automobilismu.

Program bude rozšířen i do dalších měst ve Francii a Spojeném království a jiných evropských zemí.