KIA Sorento v kompletně novém kabátě

kia sorento 1

kia sorento 1Zatímco Hyundai uvedl Santa Fe jako novou generaci, technicky spřízněná Kia Sorento byla představena jen jako facelift. Změn na ní ale je velmi mnoho.

V oblasti designu bylo provedeno několik změn na přední masce i zadní partii, mnohem více se toho ale odehrálo „pod povrchem“. Přepracována totiž byla nejen konstrukce skeletu karoserie, ale nová je i podvozková platforma, díky níž je třeba auto o 10 mm nižší při zachování původní světlé výšky, nebo motorová paleta, s prémiovými značkami se Sorento nyní může měřit i v nabídce výbavy.

kia sorento 3V závislosti na preferencích jednotlivých trhů se bude modernizovaná Kia Sorento prodávat s jedním zážehovým a dvěma vznětovými motory (od 110 kW/150 k do 145 kW/197 k). V souladu s aktuálními trendy vyladila Kia zcela nový zážehový motor 2.4 GDI (první použití této jednotky v automobilu značky Kia prodávaném v Evropě). Všechny modernizované modely Sorento budou stejně jako předchozí modely vybaveny šestistupňovými převodovkami (manuálními nebo automatickými). V závislosti na modelu umožní výběr variant 2WD (pohon předních kol) nebo 4WD (pohon všech kol).

 

{gallery}automobil_ve_firme/kia_sorento{/gallery}