Stále více firemních řidičů používá tablet

Cena tabletů rychle klesá, správci firemních vozových parků je tak stále častěji pořizují pro zaměstnance.

Tablet, na který lze nainstalovat řadu aplikací užitečných jak pro zaměstnavatele, tak pro samotného firemního řidiče, se stává stále populárnějším.
Ceny poměrně dobře vybavených tabletů se systémem Android začínají zhruba na 3000 Kč. Tablet nabízí zaměstnancům a fleetovým manažerům přístup k nejrůznějším informacím a údajům souvisejících s pracovním výkonem, a umožňují také jejich zaznamenávání.

Ashley Sowerby, generální ředitel společnosti Fleet Solutions, řekl: „Za tuto cenu získávají zaměstnanci snadný přístup k informacím potřebným pro jejich efektivní práci. Prostřednictvím nejrůznějších aplikací mohou také zaznamenávat například počet ujetých kilometrů, délku pracovní doby, prostojů a podobně. Jedná se o velmi efektivní proces z hlediska sledování nákladů. „

Prostřednictvím různých aplikací si každý podnik může tablety přizpůsobit na míru svým potřebám. Mohou pomoci se sdružováním firemních vozů, zvládnou například také číst QR kódy, čárové kódy nebo pořizovat fotografie. Přitom zaměstnanec nemusí být stále online – data mohou být uložena a odeslána později.

Stejné možnosti dávají zaměstnancům a fleetovým manažerům také chytré telefony. Tablety jsou pro jejich použití ale vhodnější z důvodu většího displeje. Různé dokumenty nebo data jsou na nich snáze čitelnější, a navíc se jejich cena v porovnání se smartphony příliš neliší.
Mnoho českých firemních řidičů, kteří již mají k dispozici tablet, si do něj nejčastěji stahují aplikace zastupující satelitní navigaci, oblíbené jsou také databáze mít, kde policie často měří maximální povolenou rychlost.