Subaru Levorg je WRX STI v kombi balení

Subaru Levorg

Subaru LevorgAmbice nabízet sportovní kombi má řada značek, ale u mnohých jde jen o marketingový tah nebo designové linie karoserie. V Česku se ale právě začíná prodávat auto, které slovní spojení „sportovní kombík“ umí naplnit skutečným obsahem.

Subaru Levorg je totiž nejen praktický rodinný kombík z hlediska prostoru, ale i sportovní auto – především svým geniálním podvozkem.
Poněkud zvláštní jméno Levorg vychází ze sousloví „LEgacy reVOlution touRinG“. Tím je jasně řečeno, že jde o nástupce modelu Legacy – toho, jehož výroba skončila v roce 2009.
Subaru LevorgŽe tohle nebude obyčejný kombík, poznáte hned na první pohled: přední kapotě totiž vévodí nasávací kaplička, která nepřetržitě dodává chladný vzduch do mezichladiče turbo motoru typu boxer. Design se celkově povedl. Přední masce dominuje stříbrný šestihranný kryt a světlomety protažené až do boků. Pohledná je i zadní část vozu s dělenými světlomety a dvěma výfuky.

Subaru LevorgLevorg nabízí 500 litrů zavazadlového prostoru a pohodlný prostor pro pětičlennou posádku. Vyhoví tak potřebám rodiny, ale jeho geny jsou jinde – u legendárního Subaru WRX STI. Má s ním společnou část karoserie i techniky.
Motorově se mu sice nevyrovná, ale podvozkem ano. V nabídce je jediný benzinový turbomotor 1.6 DIT typu Boxer. Maximální výkon 125 kW přenáší na kola výhradně automatická převodovka Lineartronic s plynulým převodem. Na pohodlné zrychlení toSubaru Levorg stačí, zátah je plynulý, ale podvozek má na víc. Ideálně naladěné tlumiče, nízko položené těžiště a symetrický pohon všech kol s hydraulicky ovládanou mezinápravovou spojkou mu dávají fenomenální jízdní vlastnosti. Neodskakuje a v zatáčce perfektně drží stopu. Tak čitelné a dobře ovladatelné auto aby pohledal. Přitom dokáže i velmi dobře filtrovat nerovnosti na silnici.
České ceny začínají na částce 627 273 Kč bez DPH.

{gallery}stories/automobil_ve_firme/Subaru_Levorg{/gallery}